انتشارات رویان پژوه
ورود / عضویت
فهرست موضوعی
ورود

آنچه باید قبل از چاپ بدانیم!

آنچه باید قبل از چاپ بدانیم!


چاپ یک کتاب، مراحل مختلف و تقریبا طولانی دارد. البته در صورتی که منظورمان از کتاب، از نوع کتاب های سفارشی و یا بدون مخاطب نیست. اگر چه این گونه کتاب ها نیز مجبورند یک روند مشخصی را طی کنند.
ما در این جا به خلاصه ای از این روند اشاره می کنیم:






1 - اولین مسئله انگیزه و اراده یک ناشر و یا مولف و مترجم برای چاپ کتاب است. این انگیزه و اراده می تواند اقتصادی و فرهنگی و یا برای مثلا کسب نمره از مرکزی باشد که نویسنده و یا مترجم در آن کار می کند. ناشران معمولا قبل از هر کاری به بررسی کتاب از جنبه های گوناگون مانند ارزش علمی کتاب، سنخیت کتاب با زمینه کاری ناشر و مخاطبین بالقوه و موارد دیگری از این دست توجه می کنند.
2- نظر اولیه: بررسی و تصمیم گیری درمورد قطع، فونت های مختلفی که در کتاب باید متناسب با موضوع و مطالب کتاب استفاده شود، فاصله سطرها، سرصفحه، پا صفحه، فصل بندی مصورسازی و همچنین تعداد صفحات تقریبی (براساس ضرایب فرم‌های چاپی 8 وترجیحا 16)- و سایرموارد...

3- حروفچینی و صفحه‌آرایی: الف- تایپ متون دست نویس و اسکن تصاویر و رسم نمودار و جداول و ... و اجرای سفارش طراحی اولیه ....
ب- پریینت اولیه و غلط گیری، نمونه خوانی و ویراستاری. البته اگر چه بهتر است ویراستاری قبل از حروفچینی صورت گیرد. اما با پیشرفت حرفه حروفچینی در دو دهه اخیر، امروزه این کار برای تایپ و صفحه آرایی اولیه کتاب صورت می گیرد.
ج- پرینت و غلط گیری نهایی
د- تهیه نسخه‌ نهای کتاب شامل صفحه عنوان - شناسنامه و متن کتاب

بعد از آماده شدن فایل متن در انتشارات کتاب برای انجام مراحل حقوقی آماده می شود. پس از اخذ مجوز قبل از چاپ کتاب مراحل زیر انجام خواهد گرفت:

4- طراحی جلد که بر اساس موضوع، قطع و تعداد صفحه و علایق سفارش دهنده آماده می‌گردد.

5- نسخه نهایی کتاب پس ازکنترل نهایی توسط انتشارات بانظارت سفارش دهنده جهت تهیه فیلم و زینک به لیتوگرافی ارسال می‌گردد و همچنین طرح جلد پس ازکنترل نهایی جهت تهیه فیلم و زینک چهار رنگ (تمام رنگی) به مراکز تهیه فیلم و زینک کامپیوتری که با عنوان ایمیج ستر یا خروجی فیلم و یا پلیت ستر نیز شناخته می‌شوند ارسال می‌گردند.

6- تهیه ملزومات چاپ مانند کاغذ و مقوا با کیفیت مورد نظر و قطع و مقدار مورد نیاز و تحویل آن به چاپخانه.

7- ارسال زینک رنگی جلد و متن به چاپخانه و چاپ بر اساس برگ سفارش.

8- صحافی آخرین قسمت تهیه کتاب می باشد که پس از مراحل تا و ترتیب و تجلید (توی جلد گذاری) و برش کاری و بسته‌بندی (شرینگ) کتاب آماده خواهد بود.

9- تعداد معینی از کتابهای منتشره به همراه فرم‌های مخصوص و کپی مجوز قبل از چاپ با تأیید ناشر به اداره ارشاد ارسال می گردد و فرم اعلام وصول توسط وزارت ارشاد به ناشر تسلیم خواهد شد. بعد از گرفتن این برگ از وزارت ارشاد، کتاب آماده پخش و فروش خواهد گردید.

10- انتقال کتابها به انبار و مراکز پخش کتاب. 

اخبار

ناشران شایسته تقدیر سی امین جشنواره کتاب سال دانشجویی معرفی شدند

آیین اختتامیه سی‌امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی با تقدیر از برگزیدگان جشنواره، ناشران برتر، استاد خادم کتاب، مروج کتاب و استاد برجسته در حوزه تالیف برگزار شد. اختتامیه سی‌امین جشنواره ملی ...
files-dandanpezeshki-news-920431images-3942ffa61d331728fcb88745dbb19a2e.jpg